Tag Archives: Arif

Harlina & Arif

This wedding is a reminder of why I love what I do so much. I know I say this a lot, but it’s really such an honor being a part of such intimate moments and memories. This was one of the funnest weddings for me personally because I got to see so many happy faces. If you’ve been reading my blog for awhile, you’ll probably recognize many of the happy faces. These two are some of the most genuine people I’ve met, and have the sweetest family.

Harlina was my long time twitter & instagram friend. Their wedding held in Yong Peng, just a few minutes from my place. Honestly, I feel so lucky that I get to visit all these great spots. Without photography, I would most likely never go to the beach or see these gorgeous trails. If you follow my blog & facebook quite often, you might look it love it the photography style with just a glance. And for sure, without photography, I would not get to share in such intimate moments like this with such a beautiful couple.

How cute are they?? I love real laughter:

Til the next adventure!

Gathering SMK Datuk Menteri Batch 2001

SMK Datuk Menteri 2001 (1)
SMK Datuk Menteri 2001 (2)
SMK Datuk Menteri 2001 (3)
SMK Datuk Menteri 2001 (4)
SMK Datuk Menteri 2001 (5)
SMK Datuk Menteri 2001 (6)
SMK Datuk Menteri 2001 (7)
SMK Datuk Menteri 2001 (8)
SMK Datuk Menteri 2001 (9)
SMK Datuk Menteri 2001 (10)
SMK Datuk Menteri 2001 (11)
SMK Datuk Menteri 2001 (12)
SMK Datuk Menteri 2001 (13)
SMK Datuk Menteri 2001 (14)
SMK Datuk Menteri 2001 (15)
SMK Datuk Menteri 2001 (16)

Sepuluh tahun lepas, kami tinggalkan SMK Datuk Menteri, semua merantau dengan cita-cita masing-masing. Hampir setiap tahun ada perjumpaan bila bulan puasa & hari raya. Tahun ni aku berkesempatan untuk join gathering di anjurkan Eddie Paiman di KBB Seafood, Ayer Hitam. Aku sampai agak lewat, mak tak sihat kat rumah. Jadi lepas teman mak buka barulah keluar. Ada yang dah balik pun waktu aku sampai. Terlepas peluang nak makan sama2. Mungkin masa akan datang InsyaAllah.

Selepas sepuluh tahun, aku nampak semua muka-muka ni masih sama je macam zaman sekolah. Walaupun dah beranak pinak setengahnya, namun tak banyak perubahan pada rupa paras. Umur masing-masing dah jejak 27 tahun, namun masih ramai yang suka membujang. Semuanya dah bekerjaya yang baik-baik. Alhamdulillah. Yang aku dapat jumpa tadi Ifdal, Remy, Adip, Arif, Ajid, Mamat, Razif, Arif Nasir, Azmi Asaron, Mamat Jaapo, Zalizan, Edi Paiman, Hanizul, Nizam, Mala, July, Rosliza.. Oh sape lagi tertinggal?

Mungkin ramai lagi yang boleh datang kalau kena masanya & tau tentang group batch kami ni. Lepas ni aku yakin makin ramai yang join. Walaupun tak ramai yang ada Facebook, tapi masing-masing masih berhubung antara satu sama lain. Jadi tak mustahil group ni boleh berkembang.

Sesetengah rakan kelas aku langsung hilang dari contact kawan-kawan. Setahu aku ada hampir 30 orang kelas aku sahaja, tapi kalau time raya dapat kumpul 15 orang pun dah syukur. Biasanya kalau hari raya, kitorang gabung dari kelas A, B, C & E sahaja. Yang lain-lain jarang join sekali. Tahun ni harap-harap group yang sama masih kekal.

Raya ke-5 aku dah kerja, jadi kalau dapat raya ke-6 tu diorang buat majlis kunjung-mengunjung boleh lah aku join. Tahun ni dah boleh bawak Amsyar sekali, dan ramai lagi kawan-kawan yang bawak anak.

So raya ke-6 boleh ke kawan-kawan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...