Tag Archives: endau

eddie + fiza { skudai, johor bahru }

Sejak kebelakangan ni pengantin-pengantin dari Johor Bahru mula mengenali Mohd Razali / Foto by Razali. Dari daerah lain macam Mersing, Endau, Muar pun dah mula kenal. Rezeki. Ada jugak yang tanya, “abang shoot dalam Johor je ke?”. Jadi kalau yang rajin baca, bukan sekadar menilai gambar aku, mesti perasan aku travel ke serata Malaysia. Kedah, Pahang, Terengganu, Kelantan, Kuala Lumpur, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, bukan sekadar Johor semata. Sebenarnya orang tempatan pun tak kenal sapa Mohd Razali. Sebabnya, aku tak attached dengan mana-mana andaman. Dari situ aku cuba buat kelainan setiap kali attend majlis. Kalau boleh tak nak buat style yang sama setiap kali. Tapi signature move seseorang photographer tetap tak boleh lari.

Pulak tu bila kerap sangat pergi tempat yang sama. Nusajaya. Dah lebih 5 kali rasanya aku shoot di sini. Memang luas kawasan ni. Tapi bila kerap sangat pun jadi blur jugak. Cuma tak mungkin sama dengan sebelum-sebelumnya.

Plan bulan 7 tergendala. Dem.. Aku dah lock 1 bulan semata-mata untuk projek ni, tapi 2 minggu sebelum fly, baru dapat berita projek ni cancel. Oh man. 1 bulan tau. Bukan seminggu dua aku lock tarikh tu. Aku dah lock tarikh tu 3 bulan lepas lagi. Aku terpaksa tolak banyak job, switch dengan photographer lain, mintak maaf dengan pengantin… Tapi bila dah jadi macam ni, bengang jugak. Bukan kuasa aku.

Plan B. Bulan 7 aku nak cuba buat projek lain. Mungkin memperkasakan portraiture. Mungkin akan jalan2 untuk buat journal. Masuk kelas. Oh aku tak plan dengan baik lagi. July & August. Raya baru mula kerja seperti biasa.

Eddie & Fiza (1)

Eddie & Fiza (2)

Eddie & Fiza (3)

Eddie & Fiza (4)

Eddie & Fiza (5)

Eddie & Fiza (6)

Eddie & Fiza (7)

Eddie & Fiza (8)

Eddie & Fiza (9)

Eddie & Fiza (10)

Eddie & Fiza (11)

Eddie & Fiza (12)

Eddie & Fiza (13)

Eddie & Fiza (14)

Eddie & Fiza (15)

Eddie & Fiza (16)

Eddie & Fiza (17)

Eddie & Fiza (18)

Eddie & Fiza (19)

Eddie & Fiza (20)

Eddie & Fiza (21)

Eddie & Fiza (22)

Eddie & Fiza (23)

Eddie & Fiza (24)

Eddie & Fiza (25)

Eddie & Fiza (26)

Eddie & Fiza (27)

Eddie & Fiza (28)

Eddie & Fiza (29)

Eddie & Fiza (30)

Eddie & Fiza (31)

Eddie & Fiza (32)

Eddie & Fiza (33)

Eddie & Fiza (34)

Eddie & Fiza (35)

Eddie & Fiza (36)

Eddie & Fiza (37)

Eddie & Fiza (38)

Eddie & Fiza (39)

Eddie & Fiza (40)

Eddie & Fiza (41)

Eddie & Fiza (42)

Eddie & Fiza (43)

Eddie & Fiza (44)

Eddie & Fiza (45)

Eddie & Fiza (46)

Eddie & Fiza (47)

Eddie & Fiza (48)

Eddie & Fiza (49)

Eddie & Fiza (50)

Eddie & Fiza (51)

Eddie & Fiza (52)

Eddie & Fiza (53)

Eddie & Fiza (54)

Eddie & Fiza (55)

Eddie & Fiza (56)

Eddie & Fiza (57)

Eddie & Fiza (58)

Eddie & Fiza (59)

Eddie & Fiza (60)

Eddie & Fiza (61)

Eddie & Fiza (62)

Eddie & Fiza (63)

Eddie & Fiza (64)

Eddie & Fiza (65)

Eddie & Fiza (66)

Eddie & Fiza (67)

Eddie & Fiza (68)

Eddie & Fiza (69)

Eddie & Fiza (70)

Eddie & Fiza (71)

Eddie & Fiza (72)

Eddie & Fiza (73)

Eddie & Fiza (74)

Eddie & Fiza (75)

Eddie & Fiza (76)

Eddie & Fiza (77)

Eddie & Fiza (78)

Eddie & Fiza (79)

Eddie & Fiza (80)

Eddie & Fiza (81)

Eddie & Fiza (82)

haida + shahrul { kluang, johor }

Sebelum majlis diorang ni, Haida & Shahrul pernah buat pre-wedding photoshoot dengan aku. Dari situ aku dah nampak effort pengantin ni menyediakan prop yang menarik dan sedia buat ape yang aku suruh. Majlis perkahwinan Cikgu Haida & Shahrul ni di Taman Korakyat, Kluang Johor pada 1 May 2011. Jadi masa majlis ni aku dah kenal lebih mesra dengan diorang lah. Sebelum majlis pon Haida banyak refer dengan aku untuk persiapan. Dia banyak study gambar2 dari blog & facebook juga. Memang seronok bila dapat client yang macam ni.

Sepanjang bulan ni banyak sangat kerja sampai tak terlayan. Penat tu memang tak boleh nak kira lah. Walau penat mana pun, insyaAllah boleh siapkan tugasan ni. Minggu ni aku ke Rompin, Pahang pula. Esok seawal 6am dah kena siap ke sana. Semoga cuaca baik dan majlis lancar. Amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...