Tag Archives: facebook razali

eddie + fiza { skudai, johor bahru }

Sejak kebelakangan ni pengantin-pengantin dari Johor Bahru mula mengenali Mohd Razali / Foto by Razali. Dari daerah lain macam Mersing, Endau, Muar pun dah mula kenal. Rezeki. Ada jugak yang tanya, “abang shoot dalam Johor je ke?”. Jadi kalau yang rajin baca, bukan sekadar menilai gambar aku, mesti perasan aku travel ke serata Malaysia. Kedah, Pahang, Terengganu, Kelantan, Kuala Lumpur, Melaka, Negeri Sembilan, Selangor, bukan sekadar Johor semata. Sebenarnya orang tempatan pun tak kenal sapa Mohd Razali. Sebabnya, aku tak attached dengan mana-mana andaman. Dari situ aku cuba buat kelainan setiap kali attend majlis. Kalau boleh tak nak buat style yang sama setiap kali. Tapi signature move seseorang photographer tetap tak boleh lari.

Pulak tu bila kerap sangat pergi tempat yang sama. Nusajaya. Dah lebih 5 kali rasanya aku shoot di sini. Memang luas kawasan ni. Tapi bila kerap sangat pun jadi blur jugak. Cuma tak mungkin sama dengan sebelum-sebelumnya.

Plan bulan 7 tergendala. Dem.. Aku dah lock 1 bulan semata-mata untuk projek ni, tapi 2 minggu sebelum fly, baru dapat berita projek ni cancel. Oh man. 1 bulan tau. Bukan seminggu dua aku lock tarikh tu. Aku dah lock tarikh tu 3 bulan lepas lagi. Aku terpaksa tolak banyak job, switch dengan photographer lain, mintak maaf dengan pengantin… Tapi bila dah jadi macam ni, bengang jugak. Bukan kuasa aku.

Plan B. Bulan 7 aku nak cuba buat projek lain. Mungkin memperkasakan portraiture. Mungkin akan jalan2 untuk buat journal. Masuk kelas. Oh aku tak plan dengan baik lagi. July & August. Raya baru mula kerja seperti biasa.

Eddie & Fiza (1)

Eddie & Fiza (2)

Eddie & Fiza (3)

Eddie & Fiza (4)

Eddie & Fiza (5)

Eddie & Fiza (6)

Eddie & Fiza (7)

Eddie & Fiza (8)

Eddie & Fiza (9)

Eddie & Fiza (10)

Eddie & Fiza (11)

Eddie & Fiza (12)

Eddie & Fiza (13)

Eddie & Fiza (14)

Eddie & Fiza (15)

Eddie & Fiza (16)

Eddie & Fiza (17)

Eddie & Fiza (18)

Eddie & Fiza (19)

Eddie & Fiza (20)

Eddie & Fiza (21)

Eddie & Fiza (22)

Eddie & Fiza (23)

Eddie & Fiza (24)

Eddie & Fiza (25)

Eddie & Fiza (26)

Eddie & Fiza (27)

Eddie & Fiza (28)

Eddie & Fiza (29)

Eddie & Fiza (30)

Eddie & Fiza (31)

Eddie & Fiza (32)

Eddie & Fiza (33)

Eddie & Fiza (34)

Eddie & Fiza (35)

Eddie & Fiza (36)

Eddie & Fiza (37)

Eddie & Fiza (38)

Eddie & Fiza (39)

Eddie & Fiza (40)

Eddie & Fiza (41)

Eddie & Fiza (42)

Eddie & Fiza (43)

Eddie & Fiza (44)

Eddie & Fiza (45)

Eddie & Fiza (46)

Eddie & Fiza (47)

Eddie & Fiza (48)

Eddie & Fiza (49)

Eddie & Fiza (50)

Eddie & Fiza (51)

Eddie & Fiza (52)

Eddie & Fiza (53)

Eddie & Fiza (54)

Eddie & Fiza (55)

Eddie & Fiza (56)

Eddie & Fiza (57)

Eddie & Fiza (58)

Eddie & Fiza (59)

Eddie & Fiza (60)

Eddie & Fiza (61)

Eddie & Fiza (62)

Eddie & Fiza (63)

Eddie & Fiza (64)

Eddie & Fiza (65)

Eddie & Fiza (66)

Eddie & Fiza (67)

Eddie & Fiza (68)

Eddie & Fiza (69)

Eddie & Fiza (70)

Eddie & Fiza (71)

Eddie & Fiza (72)

Eddie & Fiza (73)

Eddie & Fiza (74)

Eddie & Fiza (75)

Eddie & Fiza (76)

Eddie & Fiza (77)

Eddie & Fiza (78)

Eddie & Fiza (79)

Eddie & Fiza (80)

Eddie & Fiza (81)

Eddie & Fiza (82)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...