Tag Archives: jb photographer

farra + edy – reception { kempas, johor bahru }

Di Johor Bahru ada beberapa restoran steamboat & grill yang best. Kerap aku kesana kalau ada kelapangan. Mula2 dulu Ijam, sifu aku perkenalkan Seoul Garden masa honeymoon aku & wife di Penang. Start dari situ mulalah kerap aku ke JB untuk makan di Seoul Garden. Aku paling suka lamb & sotong kalau makan kat Seoul Garden. Menu daging pun memang banyak. Tapi aku lebih suka seafood & lamb. Ayam tak pandang sangat lah. Tak lama lepas tu Sudin pulak kenalkan Rawa Steamboat di Pelangi Indah. Terus aku lupakan Seoul Garden pasal sini lebih murah dan banyak menu2 lain. Hampir setiap bulan mesti ada kesana.

Tapi setelah dengar dari mulut ke mulut yang ada cerita tak berapa sedap pasal Rawa, terus tak pegi. Yang bestnya, satu blok sebelah Rawa tu ada satu lagi steamboat. Okid Ria. Dulu balik dari rawa ada la lalu situ, tapi nampak lengang je. So aku agak mesti kureng la kedai ni pasal orang tak ramai. Ada sekali tu kitorang balik dari wedding bulan 2 tak silap, singgah la situ dengan Fozan & Affiq. Trisno pon ada tak silap. Tak sangka langsung menu kat kedai ni lagi menarik!

Ok hampir semua yang ada kat rawa & seoul dia ada. Cuma lamb of course lah takda. RM18 sorang. Murah kan? Kedai ni bersih dari luar & dalam. Semua tersusun kemas, lauk, dessert, dapur, semua kemas. Daging ada banyak perisa. Sotong, udang & ketam pun dah siap. Memang berbaloi. Kedai ni ada status Halal. Tak meragukanlah kalau nak bawak kawan2.

OK cukup. Ada kemungkinan malam ni kesana ni. Lapar terus…

Farra + Edy - Johor Bahru (1)

Farra + Edy - Johor Bahru (2)

Farra + Edy - Johor Bahru (3)

Farra + Edy - Johor Bahru (4)

Farra + Edy - Johor Bahru (5)

Farra + Edy - Johor Bahru (6)

Farra + Edy - Johor Bahru (7)

Farra + Edy - Johor Bahru (8)

Farra + Edy - Johor Bahru (9)

Farra + Edy - Johor Bahru (10)

Farra + Edy - Johor Bahru (11)

Farra + Edy - Johor Bahru (12)

Farra + Edy - Johor Bahru (13)

Farra + Edy - Johor Bahru (14)

Farra + Edy - Johor Bahru (15)

Farra + Edy - Johor Bahru (16)

Farra + Edy - Johor Bahru (17)

Farra + Edy - Johor Bahru (18)

Farra + Edy - Johor Bahru (19)

Farra + Edy - Johor Bahru (20)

Farra + Edy - Johor Bahru (21)

Farra + Edy - Johor Bahru (22)

Farra + Edy - Johor Bahru (23)

Farra + Edy - Johor Bahru (24)

Farra + Edy - Johor Bahru (25)

Farra + Edy - Johor Bahru (26)

Farra + Edy - Johor Bahru (27)

Farra + Edy - Johor Bahru (28)

Farra + Edy - Johor Bahru (29)

Farra + Edy - Johor Bahru (30)

Farra + Edy - Johor Bahru (31)

Farra + Edy - Johor Bahru (32)

Farra + Edy - Johor Bahru (33)

Farra + Edy - Johor Bahru (34)

Farra + Edy - Johor Bahru (35)

Farra + Edy - Johor Bahru (36)

Farra + Edy - Johor Bahru (37)

Farra + Edy - Johor Bahru (38)

Farra + Edy - Johor Bahru (39)

Farra + Edy - Johor Bahru (40)

Farra + Edy - Johor Bahru (41)

Farra + Edy - Johor Bahru (42)

Farra + Edy - Johor Bahru (43)

Farra + Edy - Johor Bahru (44)

Farra + Edy - Johor Bahru (45)

Farra + Edy - Johor Bahru (46)

Farra + Edy - Johor Bahru (47)

Farra + Edy - Johor Bahru (48)

Farra + Edy - Johor Bahru (49)

Farra + Edy - Johor Bahru (50)

Farra + Edy - Johor Bahru (51)

Farra + Edy - Johor Bahru (52)

Farra + Edy - Johor Bahru (53)

Farra + Edy - Johor Bahru (54)

Farra + Edy - Johor Bahru (55)

Farra + Edy - Johor Bahru (56)

Farra + Edy - Johor Bahru (57)

Farra + Edy - Johor Bahru (58)

Farra + Edy - Johor Bahru (59)

Farra + Edy - Johor Bahru (60)

Farra + Edy - Johor Bahru (61)

Farra + Edy - Johor Bahru (62)

Farra + Edy - Johor Bahru (63)

Farra + Edy - Johor Bahru (64)

neteza & farid { johor bahru }

Setelah aku selidik, kak Neteza ni rupanya senior aku masa sekolah dulu. Tapi memanglah aku tak kenal pon. Maklumlah tak berapa nak rajin kenalan dengan akak2 ni, aku bukan jambu. Hehe.. Masa majlis ni, hujan tak berhenti 3-4 hari. Semua orang dah risau apa la jadi kalau tak berhenti jugak. Nikah malam tu pun hujan berhenti kejap je. So aku expect esok mesti hujan reda. Nak jadikan cerita, esoknya masa aku sampai rumah ni, hujan tak berhenti2 jugak. Baru lepas banjir kilat pulak tu. Pelamin kat bawah khemah dah kena bah. Fuh…

Tengah2 shoot make up, hujan makin lebat. Tak sampai setengah jam, banjir kilat datang lagi. Kali ni pelamin tak dapat nak selamatkan. Satu tingkat stage tu air naik. Masa ni pak andam mainkan peranan nak tenteramkan pengantin. Jadi kak Neteza cool je. Majlis jalan jugak dalam hujan tu. Farid sampai pun tengah hujan lagi. Bersanding la jugak diorang kat pelamin yang hampir nak runtuh tu. Aku cari angle2 selamat untuk cover kerosakkan pelamin. Makan beradab pon kena buat dalam rumah. Walaumacam mana pun, majlis diorang tetap meriah. Aku sukakan decoration pelamin, bilik & door gift yang kak Nete buat. Very nice. Walaupun tak dapat nak buat photoshoot di luar, bilik yang dia deco ni aku gunakan sepenuhnya.
























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...