Tag Archives: jurugambar johor bahru

Aishah & Roy – Batu Pahat Wedding Photographer

Happy hump day everyone! I’m leaving you with a sweet little solemnisation session shot, at one of the prettiest little hall I’ve had the pleasure of visiting, with it’s close relative, great food, and everything. All hidden in between the Kampung Kenangan Dato Onn, Batu Pahat so that it’s still nothing but peaceful and serene.

So while I adored shooting their beautiful ceremony, their wedding was an even more special affair of the heart, as it finally put a close to the cords of serendipity, timing, and friendship that intertwined throughout their years love story, and it began a new chapter full of hope, adoration, love, and an even more pronounced praise to God. I’ve known Aishah & Roy from her brother, Sudin who is my travel companion most every destination I been to before. Sudin’s little sister even more sweeter in real life while Roy is steady-happy-all-the-way-of-his-life kinda guy. That what interest me more to document their big day.

There’s just something enchanted about little intimate weddings that just capture my heart. I know weddings and marriage celebrations come in all forms, sizes, and types, but it’s the small ones that involve just the closest of relative and friends that really give way to what makes weddings beautiful – love, joy, intimacy, familiarity, and companionship. Those are the things that truly make photos beautiful and sparkle. Will post another updates on their wedding day later. Have a good day!

While you viewing, please enjoy Boyce Avenue and Fifth Harmony cover “Mirrors” by Justin Timberlake

jerry & azreen { mersing, johor }

Kadang-kadang aku gelak sorang2 bila dengar suara anak mengomel sambil hisap jari dia tu. Dah hampir 4 bulan umur Amsyar. Tiap-tiap hari aku melayan kerenah dia. Ada kalanya memang menguji kesabaran. Sabar…. Tapi lepas dia mengamuk2, dia gelak2 balik. Itu yang buat aku sejuk balik. Harini dia tidur dari 9am – 1pm. Jarang dia tidur lama macam ni. Dapat aku siapkan banyak kerja.

Sabtu lepas aku ke Mersing untuk majlis resepsi Jerry & Azreen di Felda Nitar 1. Nak sampai ke sini bukanlah dekat, jalan pun boleh tahan mencabar. Tapi jadi seronok sebab dapat lihat kelainan. Diorang ni antara pengantin sempoi yang aku pernah jumpa. Majlis sini meriah, satu felda datang. Tapi majlis selesai awal. Cuma tak dapat nak outdoor cepat buat aku terkilan. Kalau ada banyak masa, mungkin dapat pergi banyak tempat sebab Mersing ni banyak kawasan menarik. InsyaAllah ada peluang, akan aku explore lagi.

haida & shahrul { kluang, johor }

Tell me why you shouldn’t love this pre-wedding… Sepasang kekasih yang sangat comel berpiknik di tengah padang. Haida rancang semua ni dengan baik. Dia bawak semua decoration untuk pre wedding diorang ni. Majlis diorang dah tak lama lagi, bulan 5 ni je. Cuaca panas pon diorang dah tak kesah kalau tengah bercinta ni.

Lokasi yang aku gunakan untuk pre wedding Haida & Shahrul ni adalah di padang ragut felda Ayer Hitam. Aku discover tempat ni 3 tahun lepas. Sekarang dah makin famous, ramai photographer Kluang, Batu Pahat, UTHM semua pergi tempat ni. Aku harap tempat ni tak dikotorkan bila dah semakin ramai yang sampai. Kawasan ni berpagar, jadi masuk tu biarlah beradab ye.

























baizura & khairul { johor jaya, johor }

Nusajaya memang menarik. Sekali lagi aku dibawa kesini oleh pengantin yang sukakan suasana disini. Walaupun cuaca hujan, tapi mereka tetap teruja nak bergambar. Selepas majlis di Johor Jaya, Johor Bahru, aku diajak kesini meredah hujan lebat. Cuaca begini kadang2 kurang menarik, tapi sebenarnya ambiance light selepas hujan adalah antara yang terbaik. Suasana akan suram dan sejuk. Memang ramai jurugambar perkahwinan Johor Bahru, wedding photographer JB yang pilih Nusajaya untuk pengambaran. Jadi kena pandai pilih lokasi yang sesuai untuk dapatkan kelainan.













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...