Tag Archives: kluang photographer

Hasanah – Halim – Kluang Wedding Photographer

When two great teacher fall in love, you can easily see their glowing faces. Hasanah looks glowing in the champagne dress while Halim seems stunning in mandarin coat. The wedding was really pack with thousands of friends & family coming all the way from neighbourhood state and all over Johor.

With most delightful weather that day, we had half an hour portraiture session in golden hour. Even though it was a very short session, I’m so delight with the final output.

Ana & Halim, thanks for trusting me to recording your biggest day. Congrats on entering this wonderful new chapter in your lives! I wish you both all the best. You two are the sweetest. I know your love will grow even deeper as time goes on and I can’t wait to see what that looks like because I can’t even imagine a love that’s deeper than yours.

Deco & Dais by : Hajaliah Creation
Make up by : Charms Make up by Anna
Dress by : Jimmy Couture

Please enjoy this lovely song Just Like Heaven – Katie Melua

Batu Pahat Wedding Photography – Izzah & Redzuan

Here’s another really special wedding that I really love to be featured in my blog.  I’m slowly catching up with my blogging! Today, I’d like to share with you the full set of Izzah & Redzuan wedding solemnisation. This wedding was held yesterday at Pelican Hotel, Batu Pahat. Well, they got married and everything was just amazing! I’ve been documenting two of Izzah cousins before this and few of her friends as well. I love her gorgeous dress & decorations by Dedaun Bridal and adorable shoes by Carlo Rino. Her bouquet is so fun & romantic! Their reception setting was so enchanting!  The twinkle lights, the dais, the guest… I’m so thankful for such an intimate wedding ceromony accompanied by close family & bridesmaid. Everyone had an amazing time!  Sometimes during the planning, it’s easy to get lost in the details, but never forget the bigger picture of why you’re getting married.  As you can see, this wedding turned out perfect. I will share some more photos later on from their wedding reception & portraiture.

Photos of Izzah & Redzuan Reception

Harlina & Arif

This wedding is a reminder of why I love what I do so much. I know I say this a lot, but it’s really such an honor being a part of such intimate moments and memories. This was one of the funnest weddings for me personally because I got to see so many happy faces. If you’ve been reading my blog for awhile, you’ll probably recognize many of the happy faces. These two are some of the most genuine people I’ve met, and have the sweetest family.

Harlina was my long time twitter & instagram friend. Their wedding held in Yong Peng, just a few minutes from my place. Honestly, I feel so lucky that I get to visit all these great spots. Without photography, I would most likely never go to the beach or see these gorgeous trails. If you follow my blog & facebook quite often, you might look it love it the photography style with just a glance. And for sure, without photography, I would not get to share in such intimate moments like this with such a beautiful couple.

How cute are they?? I love real laughter:

Til the next adventure!

rahiza + effendy { the wedding – kluang }

Rahiza & Effendy (1)

Two years ago, I was in this house for a wedding ceremony of Rahiza’s elder sister, Sarina. And today I am so pleased to be here again to witnes Rahiza & Effendy big day. Ah what can be said about these two that can’t be read from these photos? They’re fun. They’re best friends. And they know how to dance up a storm and have an awesomely awesome party. It’s just how they do.

Eventhought Effendy was in a cold fever, he able to finish the session up until late evening. You are awesomely fun and I hope to get to have you around again someday!

p/s: I’m sorry for your lost Rahiza. I wish I had capture few photos before it happen.

Rahiza & Effendy (2)
Rahiza & Effendy (3)
Rahiza & Effendy (4)
Rahiza & Effendy (5)
Rahiza & Effendy (6)
Rahiza & Effendy (7)
Rahiza & Effendy (8)
Rahiza & Effendy (9)
Rahiza & Effendy (10)
Rahiza & Effendy (11)
Rahiza & Effendy (12)
Rahiza & Effendy (13)
Rahiza & Effendy (14)
Rahiza & Effendy (15)
Rahiza & Effendy (16)
Rahiza & Effendy (17)
Rahiza & Effendy (18)
Rahiza & Effendy (19)
Rahiza & Effendy (20)
Rahiza & Effendy (21)
Rahiza & Effendy (22)
Rahiza & Effendy (23)
Rahiza & Effendy (24)
Rahiza & Effendy (25)
Rahiza & Effendy (26)
Rahiza & Effendy (27)
Rahiza & Effendy (28)
Rahiza & Effendy (29)
Rahiza & Effendy (30)
Rahiza & Effendy (31)
Rahiza & Effendy (32)
Rahiza & Effendy (33)
Rahiza & Effendy (34)
Rahiza & Effendy (35)
Rahiza & Effendy (36)
Rahiza & Effendy (37)
Rahiza & Effendy (38)
Rahiza & Effendy (39)
Rahiza & Effendy (40)
Rahiza & Effendy (41)
Rahiza & Effendy (42)
Rahiza & Effendy (43)
Rahiza & Effendy (44)
Rahiza & Effendy (45)
Rahiza & Effendy (46)
Rahiza & Effendy (47)
Rahiza & Effendy (48)
Rahiza & Effendy (49)
Rahiza & Effendy (50)
Rahiza & Effendy (51)
Rahiza & Effendy (52)
Rahiza & Effendy (53)
Rahiza & Effendy (54)
Rahiza & Effendy (55)
Rahiza & Effendy (56)
Rahiza & Effendy (57)
Rahiza & Effendy (58)
Rahiza & Effendy (59)
Rahiza & Effendy (60)
Rahiza & Effendy (61)
Rahiza & Effendy (62)
Rahiza & Effendy (63)
Rahiza & Effendy (64)
Rahiza & Effendy (65)
Rahiza & Effendy (66)
Rahiza & Effendy (67)
Rahiza & Effendy (68)
Rahiza & Effendy (69)
Rahiza & Effendy (70)
Rahiza & Effendy (71)

sufian + noreen { the wedding – kluang }

sufian & Noreen (1)

As promised, I will shower this blog with lots of wedding photography until end of this year. So here’s another exciting wedding diaries of Sufian & Noreen from Kluang, Johor. The wedding held on 18 & 19 of November 2011. If you notice, I post their pre-wedding photos just a few weeks ago. Then again, they excite me with their amazing wedding ceremony.

I feel very comfortable with their family, I feel like one of them. It makes my work lot easier. Wedding dress & dais was done by Ratu Bridal.

sufian & Noreen (2)
sufian & Noreen (3)
sufian & Noreen (4)
sufian & Noreen (5)
sufian & Noreen (6)
sufian & Noreen (7)
sufian & Noreen (8)
sufian & Noreen (9)
sufian & Noreen (10)
sufian & Noreen (11)
sufian & Noreen (12)
sufian & Noreen (13)
sufian & Noreen (14)
sufian & Noreen (15)
sufian & Noreen (16)
sufian & Noreen (17)
sufian & Noreen (18)
sufian & Noreen (19)
sufian & Noreen (20)
sufian & Noreen (21)
sufian & Noreen (22)
sufian & Noreen (23)
sufian & Noreen (24)
sufian & Noreen (25)
sufian & Noreen (26)
sufian & Noreen (27)
sufian & Noreen (28)
sufian & Noreen (29)
sufian & Noreen (30)
sufian & Noreen (31)
sufian & Noreen (32)
sufian & Noreen (33)
sufian & Noreen (34)
sufian & Noreen (35)
sufian & Noreen (36)
sufian & Noreen (37)
sufian & Noreen (38)
sufian & Noreen (39)
sufian & Noreen (40)
sufian & Noreen (41)
sufian & Noreen (42)
sufian & Noreen (43)
sufian & Noreen (44)
sufian & Noreen (45)
sufian & Noreen (46)
sufian & Noreen (47)
sufian & Noreen (48)
sufian & Noreen (49)
sufian & Noreen (50)
sufian & Noreen (51)
sufian & Noreen (52)
sufian & Noreen (53)
sufian & Noreen (54)
sufian & Noreen (55)
sufian & Noreen (56)
sufian & Noreen (57)
sufian & Noreen (58)
sufian & Noreen (59)
sufian & Noreen (60)
sufian & Noreen (61)
sufian & Noreen (62)
sufian & Noreen (63)
sufian & Noreen (64)
sufian & Noreen (65)
sufian & Noreen (66)
sufian & Noreen (67)
sufian & Noreen (68)
sufian & Noreen (69)
sufian & Noreen (70)
sufian & Noreen (71)
sufian & Noreen (72)
sufian & Noreen (73)
sufian & Noreen (74)
sufian & Noreen (75)
sufian & Noreen (76)
sufian & Noreen (77)
sufian & Noreen (78)
sufian & Noreen (79)
sufian & Noreen (80)
sufian & Noreen (81)
sufian & Noreen (82)
sufian & Noreen (83)
sufian & Noreen (84)
sufian & Noreen (85)
sufian & Noreen (86)
sufian & Noreen (87)
sufian & Noreen (88)
sufian & Noreen (89)
sufian & Noreen (90)
sufian & Noreen (91)
sufian & Noreen (92)

noreen + sufian { portraiture – kluang }

Noreen & Sofian Pre Wedding (1)

I always enjoy portraiture session. Either pre-wedding, post wedding or even family portraits. It is the most fun and enjoyable kind of work with no stress for formal events.

Today I want to share with you a colorful portraiture session that I shoot last Monday. It was held near Kluang. Sfian & Noreen are a great couple who decided to get married after long journey of their relationship. In just a few weeks time, they will a husband and wife. I always adore seeing a shoot styled, whether its done small and simple or big and grand. Its just such a great way to express your personalities in the shoot and makes the photos so much more personal.

Anyhow, enough rambling! Hope you enjoy this love shoot. I promise wedding photos will be splattered across this blog soon!

Noreen & Sofian Pre Wedding (2)
Noreen & Sofian Pre Wedding (3)
Noreen & Sofian Pre Wedding (4)
Noreen & Sofian Pre Wedding (5)
Noreen & Sofian Pre Wedding (6)
Noreen & Sofian Pre Wedding (7)
Noreen & Sofian Pre Wedding (8)
Noreen & Sofian Pre Wedding (9)
Noreen & Sofian Pre Wedding (10)
Noreen & Sofian Pre Wedding (11)
Noreen & Sofian Pre Wedding (12)
Noreen & Sofian Pre Wedding (14)
Noreen & Sofian Pre Wedding (15)
Noreen & Sofian Pre Wedding (16)
Noreen & Sofian Pre Wedding (17)
Noreen & Sofian Pre Wedding (18)
Noreen & Sofian Pre Wedding (19)
Noreen & Sofian Pre Wedding (13)
Noreen & Sofian Pre Wedding (20)
Noreen & Sofian Pre Wedding (21)
Noreen & Sofian Pre Wedding (22)
Noreen & Sofian Pre Wedding (23)
Noreen & Sofian Pre Wedding (24)
Noreen & Sofian Pre Wedding (25)
Noreen & Sofian Pre Wedding (26)
Noreen & Sofian Pre Wedding (27)
Noreen & Sofian Pre Wedding (28)
Noreen & Sofian Pre Wedding (29)
Noreen & Sofian Pre Wedding (30)
Noreen & Sofian Pre Wedding (31)
Noreen & Sofian Pre Wedding (32)
Noreen & Sofian Pre Wedding (33)
Noreen & Sofian Pre Wedding (34)
Noreen & Sofian Pre Wedding (35)
Noreen & Sofian Pre Wedding (36)

ainul + zam { portraiture – ayer hitam }

Ainul & Zamri - foto by razali (1)

I have the sweetest portraiture session to share with you. Ainul & Zam are my great friends from secondary school. I’ve known them since ’98 when I first moved to SMK Datuk Menteri. Ever since that day, we have been real close friend until now. Both of them live just few miles away, just like me and my wife. As far I I remember, Zam & Ainul get close together just a few years ago while our classmate visiting Ainul’s house on Eid. I didn’t know they contacted each other after school, so I believe Zam get close with her long after they met. This is fate. They are world travelers and spent most of their relationship long distance. They would meet up in different parts of the world and kept this journal together. I choose a garden picnic theme for portraiture and they pick classic dress for this session.
Ainul & Zamri - foto by razali (2)
Ainul & Zamri - foto by razali (3)
Ainul & Zamri - foto by razali (4)
Ainul & Zamri - foto by razali (5)
Ainul & Zamri - foto by razali (6)
Ainul & Zamri - foto by razali (7)
Ainul & Zamri - foto by razali (8)
Ainul & Zamri - foto by razali (9)
Ainul & Zamri - foto by razali (10)
Ainul & Zamri - foto by razali (11)

I just love how happy they are together, and so happy for them that they’ll finally live in the same direction!
Ainul & Zamri - foto by razali (12)
Ainul & Zamri - foto by razali (13)
Ainul & Zamri - foto by razali (14)
Ainul & Zamri - foto by razali (15)
Ainul & Zamri - foto by razali (16)
Ainul & Zamri - foto by razali (17)
Ainul & Zamri - foto by razali (18)
Ainul & Zamri - foto by razali (19)

It was a PERFECT weather this morning, blue sky, hot weather, green grass. We have very limited time to spent since it getting hotter in a while.
Ainul & Zamri - foto by razali (20)
Ainul & Zamri - foto by razali (21)
Ainul & Zamri - foto by razali (22)
Ainul & Zamri - foto by razali (23)
Ainul & Zamri - foto by razali (24)
Ainul & Zamri - foto by razali (25)
Ainul & Zamri - foto by razali (26)
Ainul & Zamri - foto by razali (27)
Ainul & Zamri - foto by razali (28)
Ainul & Zamri - foto by razali (29)
Ainul & Zamri - foto by razali (30)
Ainul & Zamri - foto by razali (31)
Ainul & Zamri - foto by razali (32)

Congrats to the happy couple, Ainul & Zam! Wishing you both a lifetime of happiness!

shah & zeti { solemnization – kluang }

Shah & Zeti (55)

Majlis pernikahan Zeti & Shah – Taman Sri Kluang – 23 September 2011 – Photograph by Mohd Razali

Shah & Zeti (54)
Shah & Zeti (53)
Shah & Zeti (52)
Shah & Zeti (51)
Shah & Zeti (50)
Shah & Zeti (49)
Shah & Zeti (48)
Shah & Zeti (47)
Shah & Zeti (46)
Shah & Zeti (45)
Shah & Zeti (44)
Shah & Zeti (43)
Shah & Zeti (42)
Shah & Zeti (41)
Shah & Zeti (40)
Shah & Zeti (39)
Shah & Zeti (38)
Shah & Zeti (37)
Shah & Zeti (36)
Shah & Zeti (35)
Shah & Zeti (34)
Shah & Zeti (33)
Shah & Zeti (32)
Shah & Zeti (31)
Shah & Zeti (30)
Shah & Zeti (29)
Shah & Zeti (28)
Shah & Zeti (27)
Shah & Zeti (26)
Shah & Zeti (25)
Shah & Zeti (24)
Shah & Zeti (23)
Shah & Zeti (22)
Shah & Zeti (21)
Shah & Zeti (20)
Shah & Zeti (19)
Shah & Zeti (18)
Shah & Zeti (17)
Shah & Zeti (16)
Shah & Zeti (15)
Shah & Zeti (14)
Shah & Zeti (13)
Shah & Zeti (12)
Shah & Zeti (11)
Shah & Zeti (10)
Shah & Zeti (9)
Shah & Zeti (8)
Shah & Zeti (7)
Shah & Zeti (6)
Shah & Zeti (5)
Shah & Zeti (4)
Shah & Zeti (3)
Shah & Zeti (2)
Shah & Zeti (1)

Since Raya lagi sampai ke harini, aku belum sempat berehat lagi. Dan nampaknya jadual akan berterusan sehingga hujung tahun memandangkan tak ada kalendar yang kosong untuk waktu rehat.

Yes I need assistant, dan aku memang cerewet tentang assistant. Aku suka yang mahu belajar, tapi pandai membawa diri masa aku sibuk. Aku mahukan yang berkredibiliti dan bukan yang nak cari duit sampingan semata. Memang semua bekerja untuk cari duit, tapi kalau duit yang di utamakan dulu, aku lebih selesa bekerja seorang. Bukan bermakna aku kedekut, kalau kau memang nak ilmu, duit bukan keutamaan. Bila kau dah ada ilmu, InsyaAllah wang tu akan datang kepada kau. Faham?

Tak faham, jadi mari aku terangkan. Fotografi satu bidang yang sentiasa berkembang. Persaingan sentiasa sengit. Semua orang boleh ambil gambar, semua orang boleh buat gambar tu jadi baik. Jadi kat mana uniknya kita? Di situ kita kena letak sendiri tahap kemampuan kita. Tetapkan cita-cita sampai ke tahap mana kita nak capai dalam masa setahun misalnya. Jadi kalau ada azam sebegitu, kita akan bersungguh-sungguh untuk capai ke tahap itu. Dan yang diutamakan adalah ilmu di dada, bukan wang ringgit di fikirkan dahulu. Sama juga kalau kita ke sekolah. Kalau kita fikirkan habis sekolah, sambung universiti, kita cari course yang boleh bagi kita kerja yang gajinya lumayan, tapi kita tak suka. Belum tentu lepas habis universiti dapat kerja yang lumayan gajinya.

Contoh lain, kita belajar sesuatu yang kita betul-betul minat. Bila kita minat satu benda, tentunya kita akan tumpukan perhatian dan lebih bersungguh-sungguh. Dengan kesungguhan kita, tentunya ilmu yang kita pelajari lebih berkat dan bermanfaat pada diri sendiri.

Macam tu jugaklah bila belajar fotografi. Kita bersungguh-sungguh untuk dapat capai satu tahap yang tinggi. Jadi kita bukan sekadar mahu mencari rezeki, tapi mahu mencari keseronokkan sambil bekerja. Bila sampai tahap itu, kita akan lupakan wang ringgit sebentar. Bukan bermakna kita lupakan kesemuanya… Fahami dalam-dalam.

Sesudah kita capai satu tahap ilmu yang kita mahukan, orang ramai akan lebih menghargai hasil kerja kita. Di tahap ini jangan lekas meninggi diri. Bersederhanalah sentiasa. Dan bila sampai ke tahap ini, orang akan menilai hasil kerja seni dan bukan nilai harga yang kita tetapkan.

adila & faiz { parit raja – batu pahat }

Sejak aku jumpa tempat-tempat menarik dalam Kampus UTHM, Parit Raja ni, ada lebih 5 kali bawa pengantin ke sana rasanya. Banyak bangunan baru yang futuristik dalam kampus UTHM Parit Raja ni & bangunan asal zaman politeknik dulu pun masih ada. Aku sebenarnya hampir tepu bila pengantin ajak ke sana. Setiap kali ke sana, aku cuba sedaya upaya untuk ubah tempat, cari kelainan dari segi background mahupun pose. Tapi bukan satu kerja yang mudah kalau dah datang ke tempat yang sama banyak kali.

So kalau ada yang terperasan gambar repeatable tu mintak maaf la banyak2. Cuaca hujan sepanjang minggu ni. Sebenarnya Sawah Sagil tengah sangat cantik sekarang. Tapi memandangkan setiap hari wedding aku dekat2 sini je, mesti hujan turun. Jadi tak dapatlah nak ke sawah. Trisno je sempat ke sawah bawak pengantin. Aku ada lagi 1 pengantin minggu ni, tapi kat JB. Mana mungkin nak outdoor sampai sini. Makanya kena buat kelainan kat bandar pulak lah lepas ni. Johor Bahru pun rasanya tak banyak jugak tempat menarik untuk photoshoot. Sapa2 photographer Johor Bahru tu bagila cadangan untuk photoshoot Sabtu ni ya.

Adila & Faiz (69)

Adila & Faiz (68)

Adila & Faiz (67)

Adila & Faiz (66)

Adila & Faiz (65)

Adila & Faiz (64)

Adila & Faiz (63)

Adila & Faiz (62)

Adila & Faiz (61)

Adila & Faiz (60)

Adila & Faiz (59)

Adila & Faiz (58)

Adila & Faiz (57)

Adila & Faiz (56)

Adila & Faiz (55)

Adila & Faiz (54)

Adila & Faiz (53)

Adila & Faiz (52)

Adila & Faiz (51)

Adila & Faiz (50)

Adila & Faiz (49)

Adila & Faiz (48)

Adila & Faiz (47)

Adila & Faiz (46)

Adila & Faiz (45)

Adila & Faiz (44)

Adila & Faiz (43)

Adila & Faiz (42)

Adila & Faiz (41)

Adila & Faiz (40)

Adila & Faiz (39)

Adila & Faiz (38)

Adila & Faiz (37)

Adila & Faiz (36)

Adila & Faiz (35)

Adila & Faiz (34)

Adila & Faiz (33)

Adila & Faiz (32)

Adila & Faiz (31)

Adila & Faiz (30)

Adila & Faiz (29)

Adila & Faiz (28)

Adila & Faiz (27)

Adila & Faiz (26)

Adila & Faiz (25)

Adila & Faiz (24)

Adila & Faiz (23)

Adila & Faiz (22)

Adila & Faiz (21)

Adila & Faiz (20)

Adila & Faiz (19)

Adila & Faiz (18)

Adila & Faiz (17)

Adila & Faiz (16)

Adila & Faiz (15)

Adila & Faiz (14)

Adila & Faiz (13)

Adila & Faiz (12)

Adila & Faiz (11)

Adila & Faiz (10)

Adila & Faiz (9)

Adila & Faiz (8)

Adila & Faiz (7)

Adila & Faiz (6)

Adila & Faiz (5)

Adila & Faiz (4)

Adila & Faiz (3)

Adila & Faiz (2)

Adila & Faiz (1)

lyana & faizol { parit raja – batu pahat }

5 hari tanpa stable internet connection. Memang terasa dungu sekejap. Ada banyak gambar nak di proses, nak di upload, tapi semuanya tertangguh. Ni semua dek kerana pencuri kabel talipon durjana yang selalu sangat kebas kabel aku tu. Cis…

Ni dah nak masuk hari ke-6, masih belum ada tindakkan dari Telekom Malaysia. So Streamyx aku masih lagi offline. Ni pon aku pegi pekan kejap, cari kawasan ada 3G, dapatlah upload satu post. Esok insyaAllah lagi satu. 3 bulan ni memang memenatkan. Tak sabar nak habiskan lagi 2 sesi fotografi. Lepastu rehat 2 minggu sebelum sambung kerja lagi 1 bulan. Fuh…

farra & edy solemnization { bandar baru uda, johor bahru }

2 minggu ni aku bekerja 3 hari straight setiap minggu. Memenatkan. Tapi memuaskan hati. Ada lagi 3 wedding ceremony aku kena cover before rest panjang dan buat kerja lain. Lepas raya baru sambung buat kerja wedding. Hopefully rezeki lebih murah lepas ni. InsyaAllah.

Aku memerlukan graphic/layout designer. Pada sesiapa yang berminat untuk kerja tetap dan tinggal sekitat Batu Pahat / Kluang, silalah contact ye.

azirawati + rafiq { kluang, johor }

Kebelakangan ini timbul isu terlalu ramai photographer atau jurugambar suka-suka bila teknologi dslr melonjak maju. DSLR menjadi pilihan kebanyakkan yang gemar bergambar dan merakam gambar. Sanggup berhabis ribuan ringgit untuk beli dslr yang di usung kebanyakkan golongan. Hakikatnya, bukan mudah untuk rakam gambar yang baik dengan dslr kalau minat sekadar megusung dan menunjuk2. Bukan nak menghalang, tapi mengelakkan pembaziran. Kalau diikutkan, kamera kompak semakin mudah digunakan dan ada yang secanggih dslr. Kalau aku ada rezeki lebih, aku akan beli prosumer kamera seperti Canon G12 atau Panasonic GF2. Kualiti setanding SLR, ringan, jauh lebih murah, kompak, ada hot shoe untuk external flash & banyak lagi features yang mampu tandingi dslr. Jadi kalau pergi jemputan kahwin, sekadar nak ambil gambar isteri dengan kawan rapatnya, tak perlu la usung beg dlsr yang entah berapa kilo ni. Betul?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...