Tag Archives: photographer batu pahat

2013 Wedding Photography Promo

Wedding Photography Package 2013 - Foto by Razali

For bride to be 2013, enjoy than normal rate of my wedding photography package if you book before November 2012. Get RM200 discount for 2 events booking (Nikah+Sanding). Pick your desire dates and submit an inquiry. www.mohdrazali.com/calendar.

Photography is one of those things that seems like everyone dabbles a bit in and quite a few people nowadays own very high quality digital cameras. In an attempt to save money, there is a new trend among brides of having a friend or family member take their wedding photos. While this may initially sound like a good idea, investing in an experienced wedding photographer should be one of your top priorities.

Your wedding is a once in a lifetime occasion. There are no ‘do-overs’, so you need a professional that you can trust. So much time is invested in finding the venue, choosing the perfect flowers and of course making sure your cake is as lovely as it is tasty. After your wedding is finished and you leave your venue, the flowers have wilted and all that yummy wedding cake has been eaten … how will you remember these things? If you’ve taken the time and money to invest in the perfect wedding photographer, you can rest assured. High quality, bright, beautiful wedding photos will be there to help you remember your day! You’ll have photos of your groom tearing up as he sees you walking down the aisle, a vision, in the perfect dress. You can look back upon how happy your guests were chatting, celebrating your day. Every detail from your shoes, his tux, THE dress and even the jewelry you wore will be well documented so that someday you can show your children.

What if, for arguments sake, you decided to forgo hiring a professional wedding photographer and hired a friend of the family to take your photos. He or she owns a digital camera, loves photography and has even taken photos of a few newborns that look great! Wedding photography cannot be THAT much different, right? Wrong. In wedding photography you generally get what you pay for. Yes, there is a chance that you may love the photos of a family friend, but is saving a few dollars on wedding photography worth the risk that you won’t? Wouldn’t you much rather adjust your budget in other details? Great wedding photography is so much more than just owning a high quality camera. Lenses, flashes, backup equipment in case something goes wrong, not to mention the EXPERIENCE of knowing what to shoot when and how are just a few of the important things that a professional will bring to the table. You wouldn’t let your sister’s boyfriend take your tonsils out even though he loves watching E.R., wanted to go to medical school and knows quite a few people who have done it, would you? Just like anything else in life some things are much too precious to trust to anyone but a professional.

Finding the perfect photographer is the best gift you can give each other on the big day. It sounds cheesy but we tell our clients all the time that wedding photos are your first family heirloom. Make sure when you are making the important decision on whether or not to go with a pro that you consider what you are really paying for … memories.

hashim + anne { batu pahat }

The Engagement of my own big brother Hashim with Anne.

Dalam keluarga, aku paling bongsu, tapi aku ada sorang lagi abang yang belum berkahwin. Jadi kiranya dialah paling bongsu. Harini kami menghantar rombongan pertunangan dengan gadis pilihan hati dia, Nurul Ain, di Batu Pahat. Maka hampir lengkaplah ceritera hidup dia, insyaAllah. Ikut perancangan, diorang nak langsungkan perkahwinan pada hujung tahun ni kalau tak ada aral melintang. Paling lewat, tahun depan katanya. Kita sama-sama doakan kelancaran segala perancangan diorang ye.

Ok enough. My life was so hectic for the last few weeks. Balik dari Indonesia, terus bertungkus lumus siapkan pending works yang menimbun. Just a week before raya, semuanya settle. Tapi belum dihantar hampir separuh. Jadi bagi clients yang nakkan album, silalah contact seberapa cepat lepas buat payment ye. Siang hari aku dengan Amsyar, jaga dia sambil mengemas rumah. Kadang-kadang dia tak nak di letak, terpaksa dukung sambil cabut rumput. Ada ketika dia boleh berdikari, main sorang-sorang dalam walker. Kalau nasib baik, dia tidur sampai 3 jam +. Tapi itu semua jarang-jarang berlakulah. Most of the time dia menangis kalau kena tinggal.

Bila dah dekat raya, kena siapkan barang-barang dapur. Ke Rengit cari ikan & daging. Ke Batu Pahat beli bawang & barang-barang kering. Maklumlah, keluarga besar, jadi bukan sikit-sikit barang nak kena sediakan. Tak semua dapat balik awal untuk tolong kemas rumah. Ada yang malam raya baru boleh sampai rumah. Jadi sapa yang ada kenalah siapkan semuanya. Tahun ni mak tak buat kuih. Mak selalu kena serang sakit jantung. Lemah sampai tak boleh nak bangun. Jadi ada baiknya duduk diam. Malangnya mak ni bukan jenis reti duduk diam…

Bila hari raya, sibuk dengan baraan kampung. Hari raya pertama dari pagi sampai ke lewat petang ikut marhaban raya dari hujung ke hujung kampung. Walaupun tak besar mana, tetap sehari suntuk jugak nak habiskan. Penatnya ya ampun… Raya ke-2 baru lah dapat beraya rumah mertua. Melayan sedara mara wife pula kat sana. Malam pulak bermaaf-maafan dengan adik beradik kami. Itu tradisi dari dulu lagi. Kebiasaanya malam raya kedua atau ketiga, kami semua berkumpul & bermaaf-maafan.

Setiap tahun macam ni lah aktiviti wajib aku tika hari raya. Penat. Tapi seronok. Keluarga besar, meriah & macam-macam perangai. Tahun ni ada 2 family je yang tak dapat beraya bersama. Satu di Australia, satu lagi di Kuala Lumpur.

Raya ke-5 aku dah mula kerja. Task untuk kali ni agak mencabar berbanding sebelumnya. Jadi aku harap dapat buat kelainan untuk kali ni. InsyaAllah….