Tag Archives: photographer pahang

divert from london to cameron

Sepatutnya aku dah berada di tempat lain masa ni. Minggu lepas lagi. Tapi last minute, projek tu tertangguh ke bulan 11…. Ada sedikit kecewalah. Cabaran betul bagi aku, kena terima jugak.

Bulan 11 belum tentu lagi aku dapat bagi komitmen. Sepanjang bulan tu aku dah terima tempahan, penuh 1 bulan. Mana mungkin aku dapat tolak lagi. Aku dah pun tolak beberapa job untuk bulan 7 ni. Sayangnya.

Jadi minggu ni aku aku decide bawak Amsyar & wifey ke Cameron Highlands. Kami babymoon ke sini tahun lepas. Dapat luangkan 1 hari je. Cameron Highlands jadi pilihan percutian kami walaupun buat kali ke dua. Ada plan nak ke Fraser Hill jugak, cuma tak jumpa apa attractions yang betul-betul menarik kat sana. Jadi harini aku bertolak seawal 6am dan sampai lebih kurang 12pm tadi. Sempat singgah ke Cameron Bharat Plantation sebelum check in The Heritage Hotel. Aku tak expect begitu ramai orang ke Cameron minggu ni. Rasanya esok dah tentulah jem kalau balik esok. Hmmm. Jadi ada harapan stay lagi satu malam ni. Kalau nak jalan2 harini pun tentu sana sini ramai orang. Aku plan nak ke Mossy Forest, Gunung Brincang harini kalau sempat. Nak naik atas tu je dah dekat sejam rasenye. Kalau cuaca baik, mesti nak kesana jugak main awan.

Now Amsyar tidur. Jadi kena tunggu dia bangun dulu barulah boleh jalan2 or pergi makan. Till then…

amalina + reza { kuala rompin, pahang }

Perjalanan 3 jam dari Ayer Hitam ke Kuala Rompin semalam memang berbaloi. Walaupun cuaca yang teramat terik, tapi mengujakan. Semalam, majlis perkahwinan Amalina & Reza Iskandar Wedding di Kuala Rompin, Pahang. Sebelum ni aku pernah travel ke Melaka, Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Kedah, Kelantan & Terengganu. Semalam aku masuk ke Pahang pula. Sempadan dengan Johor jugaklah ekceli.

Destination Wedding & Travel Photography adalah genre yang menarik dan mencabar untuk meluaskan pengalaman. Aku sangat berminat untuk travel jauh2 shoot wedding & documentary. Bila kita jumpa tempat baru, kita akan nampak macam-macam. Mungkin jurugambar tempatan tak nampak apa yang kita nampak sebagai seni. Maka ianya menjadikan kelainan dan daya penarik. Di Pahang ada ramai jurugambar perkahwinan lain, tapi aku kurang expose dengan kewujudan mereka. Kalau ada, mungkin boleh dibuat peneman. Mereka lebih arif dengan tempat2 umum disana. Kalau macam aku semalam, cuma jumpa pekan lama & pantai sahaja.

Sebulan dua lagi insyaAllah aku akan cuba travel keluar pula. Nak meluaskan pengalaman, menimba ilmu… InsyaAllah…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...