Tag Archives: trisno

azlan + ezra {solemnization pasir gudang}

Azlan & Ezra were married on a beautiful Friday afternoon at Masjid Jamek Pasir Gudang, surrounded by their loving family and friends. Re-live this day with me… it was pretty perfect.

Azlan & Ezra, thank you for letting me be a part of this very special ceremony, and for trusting me as much as you did. I can’t express how incredible experiencing the ceremony was. Wishing you both all the very best, and hope you had a wonderful and relaxing honeymoon. Congratulations again to the happy couple!!!

And special thanks to Trisno for being an awesome company second shooter – you were awesome to work with and hope our schedules allow for future collaborations!

farra + edy – reception { kempas, johor bahru }

Di Johor Bahru ada beberapa restoran steamboat & grill yang best. Kerap aku kesana kalau ada kelapangan. Mula2 dulu Ijam, sifu aku perkenalkan Seoul Garden masa honeymoon aku & wife di Penang. Start dari situ mulalah kerap aku ke JB untuk makan di Seoul Garden. Aku paling suka lamb & sotong kalau makan kat Seoul Garden. Menu daging pun memang banyak. Tapi aku lebih suka seafood & lamb. Ayam tak pandang sangat lah. Tak lama lepas tu Sudin pulak kenalkan Rawa Steamboat di Pelangi Indah. Terus aku lupakan Seoul Garden pasal sini lebih murah dan banyak menu2 lain. Hampir setiap bulan mesti ada kesana.

Tapi setelah dengar dari mulut ke mulut yang ada cerita tak berapa sedap pasal Rawa, terus tak pegi. Yang bestnya, satu blok sebelah Rawa tu ada satu lagi steamboat. Okid Ria. Dulu balik dari rawa ada la lalu situ, tapi nampak lengang je. So aku agak mesti kureng la kedai ni pasal orang tak ramai. Ada sekali tu kitorang balik dari wedding bulan 2 tak silap, singgah la situ dengan Fozan & Affiq. Trisno pon ada tak silap. Tak sangka langsung menu kat kedai ni lagi menarik!

Ok hampir semua yang ada kat rawa & seoul dia ada. Cuma lamb of course lah takda. RM18 sorang. Murah kan? Kedai ni bersih dari luar & dalam. Semua tersusun kemas, lauk, dessert, dapur, semua kemas. Daging ada banyak perisa. Sotong, udang & ketam pun dah siap. Memang berbaloi. Kedai ni ada status Halal. Tak meragukanlah kalau nak bawak kawan2.

OK cukup. Ada kemungkinan malam ni kesana ni. Lapar terus…

Farra + Edy - Johor Bahru (1)

Farra + Edy - Johor Bahru (2)

Farra + Edy - Johor Bahru (3)

Farra + Edy - Johor Bahru (4)

Farra + Edy - Johor Bahru (5)

Farra + Edy - Johor Bahru (6)

Farra + Edy - Johor Bahru (7)

Farra + Edy - Johor Bahru (8)

Farra + Edy - Johor Bahru (9)

Farra + Edy - Johor Bahru (10)

Farra + Edy - Johor Bahru (11)

Farra + Edy - Johor Bahru (12)

Farra + Edy - Johor Bahru (13)

Farra + Edy - Johor Bahru (14)

Farra + Edy - Johor Bahru (15)

Farra + Edy - Johor Bahru (16)

Farra + Edy - Johor Bahru (17)

Farra + Edy - Johor Bahru (18)

Farra + Edy - Johor Bahru (19)

Farra + Edy - Johor Bahru (20)

Farra + Edy - Johor Bahru (21)

Farra + Edy - Johor Bahru (22)

Farra + Edy - Johor Bahru (23)

Farra + Edy - Johor Bahru (24)

Farra + Edy - Johor Bahru (25)

Farra + Edy - Johor Bahru (26)

Farra + Edy - Johor Bahru (27)

Farra + Edy - Johor Bahru (28)

Farra + Edy - Johor Bahru (29)

Farra + Edy - Johor Bahru (30)

Farra + Edy - Johor Bahru (31)

Farra + Edy - Johor Bahru (32)

Farra + Edy - Johor Bahru (33)

Farra + Edy - Johor Bahru (34)

Farra + Edy - Johor Bahru (35)

Farra + Edy - Johor Bahru (36)

Farra + Edy - Johor Bahru (37)

Farra + Edy - Johor Bahru (38)

Farra + Edy - Johor Bahru (39)

Farra + Edy - Johor Bahru (40)

Farra + Edy - Johor Bahru (41)

Farra + Edy - Johor Bahru (42)

Farra + Edy - Johor Bahru (43)

Farra + Edy - Johor Bahru (44)

Farra + Edy - Johor Bahru (45)

Farra + Edy - Johor Bahru (46)

Farra + Edy - Johor Bahru (47)

Farra + Edy - Johor Bahru (48)

Farra + Edy - Johor Bahru (49)

Farra + Edy - Johor Bahru (50)

Farra + Edy - Johor Bahru (51)

Farra + Edy - Johor Bahru (52)

Farra + Edy - Johor Bahru (53)

Farra + Edy - Johor Bahru (54)

Farra + Edy - Johor Bahru (55)

Farra + Edy - Johor Bahru (56)

Farra + Edy - Johor Bahru (57)

Farra + Edy - Johor Bahru (58)

Farra + Edy - Johor Bahru (59)

Farra + Edy - Johor Bahru (60)

Farra + Edy - Johor Bahru (61)

Farra + Edy - Johor Bahru (62)

Farra + Edy - Johor Bahru (63)

Farra + Edy - Johor Bahru (64)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...