Tag Archives: wedding

rahiza + effendy { the wedding – kluang }

Rahiza & Effendy (1)

Two years ago, I was in this house for a wedding ceremony of Rahiza’s elder sister, Sarina. And today I am so pleased to be here again to witnes Rahiza & Effendy big day. Ah what can be said about these two that can’t be read from these photos? They’re fun. They’re best friends. And they know how to dance up a storm and have an awesomely awesome party. It’s just how they do.

Eventhought Effendy was in a cold fever, he able to finish the session up until late evening. You are awesomely fun and I hope to get to have you around again someday!

p/s: I’m sorry for your lost Rahiza. I wish I had capture few photos before it happen.

Rahiza & Effendy (2)
Rahiza & Effendy (3)
Rahiza & Effendy (4)
Rahiza & Effendy (5)
Rahiza & Effendy (6)
Rahiza & Effendy (7)
Rahiza & Effendy (8)
Rahiza & Effendy (9)
Rahiza & Effendy (10)
Rahiza & Effendy (11)
Rahiza & Effendy (12)
Rahiza & Effendy (13)
Rahiza & Effendy (14)
Rahiza & Effendy (15)
Rahiza & Effendy (16)
Rahiza & Effendy (17)
Rahiza & Effendy (18)
Rahiza & Effendy (19)
Rahiza & Effendy (20)
Rahiza & Effendy (21)
Rahiza & Effendy (22)
Rahiza & Effendy (23)
Rahiza & Effendy (24)
Rahiza & Effendy (25)
Rahiza & Effendy (26)
Rahiza & Effendy (27)
Rahiza & Effendy (28)
Rahiza & Effendy (29)
Rahiza & Effendy (30)
Rahiza & Effendy (31)
Rahiza & Effendy (32)
Rahiza & Effendy (33)
Rahiza & Effendy (34)
Rahiza & Effendy (35)
Rahiza & Effendy (36)
Rahiza & Effendy (37)
Rahiza & Effendy (38)
Rahiza & Effendy (39)
Rahiza & Effendy (40)
Rahiza & Effendy (41)
Rahiza & Effendy (42)
Rahiza & Effendy (43)
Rahiza & Effendy (44)
Rahiza & Effendy (45)
Rahiza & Effendy (46)
Rahiza & Effendy (47)
Rahiza & Effendy (48)
Rahiza & Effendy (49)
Rahiza & Effendy (50)
Rahiza & Effendy (51)
Rahiza & Effendy (52)
Rahiza & Effendy (53)
Rahiza & Effendy (54)
Rahiza & Effendy (55)
Rahiza & Effendy (56)
Rahiza & Effendy (57)
Rahiza & Effendy (58)
Rahiza & Effendy (59)
Rahiza & Effendy (60)
Rahiza & Effendy (61)
Rahiza & Effendy (62)
Rahiza & Effendy (63)
Rahiza & Effendy (64)
Rahiza & Effendy (65)
Rahiza & Effendy (66)
Rahiza & Effendy (67)
Rahiza & Effendy (68)
Rahiza & Effendy (69)
Rahiza & Effendy (70)
Rahiza & Effendy (71)

amri + atiqa

I’m pretty sure the bridal wasn’t please looking at this entry. We were shooting is a heavy rain that day! By the time we reached the location, I saw clouds coming in our way. But we don’t have other choices. Pantai Perpat is the nearest location with wonderful view.

So this is the cutest couples I shoot ever. They are both were so young, Amri is 21 and Atiqa is 20 years old. The youngest couple I’ve ever shoot so far. I learned that their parents also married at the early ages. So now they following their parents steps. I am very happy for them. So let’s takes you to their wedding day.

Atiqa & Amri (2)
Atiqa & Amri (3)
Atiqa & Amri (4)
Atiqa & Amri (5)
Atiqa & Amri (6)
Atiqa & Amri (7)
Atiqa & Amri (8)
Atiqa & Amri (9)
Atiqa & Amri (10)
Atiqa & Amri (11)
Atiqa & Amri (12)
Atiqa & Amri (13)
Atiqa & Amri (14)
Atiqa & Amri (15)
Atiqa & Amri (16)
Atiqa & Amri (17)
Atiqa & Amri (18)
Atiqa & Amri (19)
Atiqa & Amri (20)
Atiqa & Amri (21)
Atiqa & Amri (22)
Atiqa & Amri (23)
Atiqa & Amri (24)
Atiqa & Amri (25)
Atiqa & Amri (26)
Atiqa & Amri (27)
Atiqa & Amri (28)
Atiqa & Amri (29)
Atiqa & Amri (30)
Atiqa & Amri (31)
Atiqa & Amri (32)
Atiqa & Amri (33)
Atiqa & Amri (34)
Atiqa & Amri (35)
Atiqa & Amri (36)
Atiqa & Amri (37)
Atiqa & Amri (38)
Atiqa & Amri (39)
Atiqa & Amri (40)
Atiqa & Amri (41)
Atiqa & Amri (42)
Atiqa & Amri (43)
Atiqa & Amri (44)
Atiqa & Amri (45)
Atiqa & Amri (46)
Atiqa & Amri (47)
Atiqa & Amri (48)
Atiqa & Amri (49)
Atiqa & Amri (50)
Atiqa & Amri (51)
Atiqa & Amri (52)
Atiqa & Amri (53)
Atiqa & Amri (54)
Atiqa & Amri (55)
Atiqa & Amri (56)
Atiqa & Amri (57)
Atiqa & Amri (58)
Atiqa & Amri (59)
Atiqa & Amri (60)
Atiqa & Amri (61)
Atiqa & Amri (62)
Atiqa & Amri (63)
Atiqa & Amri (64)
Atiqa & Amri (65)
Atiqa & Amri (66)
Atiqa & Amri (67)
Atiqa & Amri (68)
Atiqa & Amri (69)
Atiqa & Amri (70)
Atiqa & Amri (71)

sufian + noreen { the wedding – kluang }

sufian & Noreen (1)

As promised, I will shower this blog with lots of wedding photography until end of this year. So here’s another exciting wedding diaries of Sufian & Noreen from Kluang, Johor. The wedding held on 18 & 19 of November 2011. If you notice, I post their pre-wedding photos just a few weeks ago. Then again, they excite me with their amazing wedding ceremony.

I feel very comfortable with their family, I feel like one of them. It makes my work lot easier. Wedding dress & dais was done by Ratu Bridal.

sufian & Noreen (2)
sufian & Noreen (3)
sufian & Noreen (4)
sufian & Noreen (5)
sufian & Noreen (6)
sufian & Noreen (7)
sufian & Noreen (8)
sufian & Noreen (9)
sufian & Noreen (10)
sufian & Noreen (11)
sufian & Noreen (12)
sufian & Noreen (13)
sufian & Noreen (14)
sufian & Noreen (15)
sufian & Noreen (16)
sufian & Noreen (17)
sufian & Noreen (18)
sufian & Noreen (19)
sufian & Noreen (20)
sufian & Noreen (21)
sufian & Noreen (22)
sufian & Noreen (23)
sufian & Noreen (24)
sufian & Noreen (25)
sufian & Noreen (26)
sufian & Noreen (27)
sufian & Noreen (28)
sufian & Noreen (29)
sufian & Noreen (30)
sufian & Noreen (31)
sufian & Noreen (32)
sufian & Noreen (33)
sufian & Noreen (34)
sufian & Noreen (35)
sufian & Noreen (36)
sufian & Noreen (37)
sufian & Noreen (38)
sufian & Noreen (39)
sufian & Noreen (40)
sufian & Noreen (41)
sufian & Noreen (42)
sufian & Noreen (43)
sufian & Noreen (44)
sufian & Noreen (45)
sufian & Noreen (46)
sufian & Noreen (47)
sufian & Noreen (48)
sufian & Noreen (49)
sufian & Noreen (50)
sufian & Noreen (51)
sufian & Noreen (52)
sufian & Noreen (53)
sufian & Noreen (54)
sufian & Noreen (55)
sufian & Noreen (56)
sufian & Noreen (57)
sufian & Noreen (58)
sufian & Noreen (59)
sufian & Noreen (60)
sufian & Noreen (61)
sufian & Noreen (62)
sufian & Noreen (63)
sufian & Noreen (64)
sufian & Noreen (65)
sufian & Noreen (66)
sufian & Noreen (67)
sufian & Noreen (68)
sufian & Noreen (69)
sufian & Noreen (70)
sufian & Noreen (71)
sufian & Noreen (72)
sufian & Noreen (73)
sufian & Noreen (74)
sufian & Noreen (75)
sufian & Noreen (76)
sufian & Noreen (77)
sufian & Noreen (78)
sufian & Noreen (79)
sufian & Noreen (80)
sufian & Noreen (81)
sufian & Noreen (82)
sufian & Noreen (83)
sufian & Noreen (84)
sufian & Noreen (85)
sufian & Noreen (86)
sufian & Noreen (87)
sufian & Noreen (88)
sufian & Noreen (89)
sufian & Noreen (90)
sufian & Noreen (91)
sufian & Noreen (92)

raihana + alif { reception – batu pahat }

Raihana & Alif Wedding (1)
Raihana Latip & Muhamad Alif – The Wedding – Dewan Jubli Intan – Batu Pahat – 8 Oct 2011 – Foto by Razali. View full post »

farra + edy – reception { kempas, johor bahru }

Di Johor Bahru ada beberapa restoran steamboat & grill yang best. Kerap aku kesana kalau ada kelapangan. Mula2 dulu Ijam, sifu aku perkenalkan Seoul Garden masa honeymoon aku & wife di Penang. Start dari situ mulalah kerap aku ke JB untuk makan di Seoul Garden. Aku paling suka lamb & sotong kalau makan kat Seoul Garden. Menu daging pun memang banyak. Tapi aku lebih suka seafood & lamb. Ayam tak pandang sangat lah. Tak lama lepas tu Sudin pulak kenalkan Rawa Steamboat di Pelangi Indah. Terus aku lupakan Seoul Garden pasal sini lebih murah dan banyak menu2 lain. Hampir setiap bulan mesti ada kesana.

Tapi setelah dengar dari mulut ke mulut yang ada cerita tak berapa sedap pasal Rawa, terus tak pegi. Yang bestnya, satu blok sebelah Rawa tu ada satu lagi steamboat. Okid Ria. Dulu balik dari rawa ada la lalu situ, tapi nampak lengang je. So aku agak mesti kureng la kedai ni pasal orang tak ramai. Ada sekali tu kitorang balik dari wedding bulan 2 tak silap, singgah la situ dengan Fozan & Affiq. Trisno pon ada tak silap. Tak sangka langsung menu kat kedai ni lagi menarik!

Ok hampir semua yang ada kat rawa & seoul dia ada. Cuma lamb of course lah takda. RM18 sorang. Murah kan? Kedai ni bersih dari luar & dalam. Semua tersusun kemas, lauk, dessert, dapur, semua kemas. Daging ada banyak perisa. Sotong, udang & ketam pun dah siap. Memang berbaloi. Kedai ni ada status Halal. Tak meragukanlah kalau nak bawak kawan2.

OK cukup. Ada kemungkinan malam ni kesana ni. Lapar terus…

Farra + Edy - Johor Bahru (1)

Farra + Edy - Johor Bahru (2)

Farra + Edy - Johor Bahru (3)

Farra + Edy - Johor Bahru (4)

Farra + Edy - Johor Bahru (5)

Farra + Edy - Johor Bahru (6)

Farra + Edy - Johor Bahru (7)

Farra + Edy - Johor Bahru (8)

Farra + Edy - Johor Bahru (9)

Farra + Edy - Johor Bahru (10)

Farra + Edy - Johor Bahru (11)

Farra + Edy - Johor Bahru (12)

Farra + Edy - Johor Bahru (13)

Farra + Edy - Johor Bahru (14)

Farra + Edy - Johor Bahru (15)

Farra + Edy - Johor Bahru (16)

Farra + Edy - Johor Bahru (17)

Farra + Edy - Johor Bahru (18)

Farra + Edy - Johor Bahru (19)

Farra + Edy - Johor Bahru (20)

Farra + Edy - Johor Bahru (21)

Farra + Edy - Johor Bahru (22)

Farra + Edy - Johor Bahru (23)

Farra + Edy - Johor Bahru (24)

Farra + Edy - Johor Bahru (25)

Farra + Edy - Johor Bahru (26)

Farra + Edy - Johor Bahru (27)

Farra + Edy - Johor Bahru (28)

Farra + Edy - Johor Bahru (29)

Farra + Edy - Johor Bahru (30)

Farra + Edy - Johor Bahru (31)

Farra + Edy - Johor Bahru (32)

Farra + Edy - Johor Bahru (33)

Farra + Edy - Johor Bahru (34)

Farra + Edy - Johor Bahru (35)

Farra + Edy - Johor Bahru (36)

Farra + Edy - Johor Bahru (37)

Farra + Edy - Johor Bahru (38)

Farra + Edy - Johor Bahru (39)

Farra + Edy - Johor Bahru (40)

Farra + Edy - Johor Bahru (41)

Farra + Edy - Johor Bahru (42)

Farra + Edy - Johor Bahru (43)

Farra + Edy - Johor Bahru (44)

Farra + Edy - Johor Bahru (45)

Farra + Edy - Johor Bahru (46)

Farra + Edy - Johor Bahru (47)

Farra + Edy - Johor Bahru (48)

Farra + Edy - Johor Bahru (49)

Farra + Edy - Johor Bahru (50)

Farra + Edy - Johor Bahru (51)

Farra + Edy - Johor Bahru (52)

Farra + Edy - Johor Bahru (53)

Farra + Edy - Johor Bahru (54)

Farra + Edy - Johor Bahru (55)

Farra + Edy - Johor Bahru (56)

Farra + Edy - Johor Bahru (57)

Farra + Edy - Johor Bahru (58)

Farra + Edy - Johor Bahru (59)

Farra + Edy - Johor Bahru (60)

Farra + Edy - Johor Bahru (61)

Farra + Edy - Johor Bahru (62)

Farra + Edy - Johor Bahru (63)

Farra + Edy - Johor Bahru (64)

farra & edy solemnization { bandar baru uda, johor bahru }

2 minggu ni aku bekerja 3 hari straight setiap minggu. Memenatkan. Tapi memuaskan hati. Ada lagi 3 wedding ceremony aku kena cover before rest panjang dan buat kerja lain. Lepas raya baru sambung buat kerja wedding. Hopefully rezeki lebih murah lepas ni. InsyaAllah.

Aku memerlukan graphic/layout designer. Pada sesiapa yang berminat untuk kerja tetap dan tinggal sekitat Batu Pahat / Kluang, silalah contact ye.

haida + shahrul { kluang, johor }

Sebelum majlis diorang ni, Haida & Shahrul pernah buat pre-wedding photoshoot dengan aku. Dari situ aku dah nampak effort pengantin ni menyediakan prop yang menarik dan sedia buat ape yang aku suruh. Majlis perkahwinan Cikgu Haida & Shahrul ni di Taman Korakyat, Kluang Johor pada 1 May 2011. Jadi masa majlis ni aku dah kenal lebih mesra dengan diorang lah. Sebelum majlis pon Haida banyak refer dengan aku untuk persiapan. Dia banyak study gambar2 dari blog & facebook juga. Memang seronok bila dapat client yang macam ni.

Sepanjang bulan ni banyak sangat kerja sampai tak terlayan. Penat tu memang tak boleh nak kira lah. Walau penat mana pun, insyaAllah boleh siapkan tugasan ni. Minggu ni aku ke Rompin, Pahang pula. Esok seawal 6am dah kena siap ke sana. Semoga cuaca baik dan majlis lancar. Amin..

lia & affan { johor bahru }

Kalau jumpa couple yang muda remaja & cun macam ni memang seronok bila ambil gambar. Diorang sporting dan gila2. Majlis mereka di Johor Bahru, kawasan yang agak asing buat aku. Tapi aku selalu ke Nusajaya ni. Architecture kawasan ni sangat menarik. Kadang2 tak sedar dah berejam bergambar kat sana. Sampai pengantin flat. Minggu depan majlis persandingan diorang pulak. Aku dapat rasakan kemeriahan majlis diorang ni nanti.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...